Boodschappen week 11: het hoeft geen merk te zijn

Deze week waren er opzetborsteltjes voor elektrische tandenborstels in de aanbieding. Iets wat ik tot nu tot altijd braaf als merkartikel kocht. Wel in de aanbieding natuurlijk, maar dan kosten die borsteltjes vaak nog steeds zo'n 5 euro per stuk. De test thuis viel goed uit: ze passen en poetsen prima.

Het geld lijkt me trouwens meer tussen de vingers door te glippen: de halfvolle melk kost nog steeds even veel als de volle melk. Alleen hebben ze het prijskaartje weg gehaald... Aangezien het me niets oplevert om over de prijs in discussie te gaan koop ik dan maar gewoon volle melk. 

De eieren zijn ook 40 cent duurder geworden. We twijfelen onderhand of we niet zelf kippen zullen nemen. 

Hoe gaan jullie om met die prijzen die steeds verder stijgen? 



Het totaal van deze week komt op: 40,77 euro
D.irk
Bio volle melk, 4 pakken: 3,56
Bio yoghurt: 0,99
Houdbare melk: 0,55
Roomboter: 0,99
Camembert: 0,84
Creme fraiche: 0,37 
Slagroom: 0,45
Zilvervliesrijst, 1 kg: 0,95
Pinda's, 2 zakjes: 0,78
Mie: 0,51
Mihoen: 0,95
Zak koffiebonen van 1 kg: 6,99
2 Tandenborstels* 2,-
4 opzetborstels voor elektrische tandenborstel* 7,98
Totaal: 27,91 

S.par:
Chippies*: 0,69
Bio gehakt: 2,27
Totaal: 2,96

Kaasboer: 7,50
Eieren bij het kippenparadijs: 2,40

Reacties

  1. Ik baal van die stijgende prijzen. De roomboter bij AH was eerst 0,79 en nu 0,99. Sluipend gaat alles omhoog. We halen nu minder huishoudgeld per week dan vorig jaar, en onze dochter is ook weer thuis komen wonen, maar we redden het nog steeds. Ik let wel heel erg op de aanbiedingen en ga ook inderdaad het hele rijtje af van L.idl, AH,D.irk en D.een. En op de een of andere manier lukt het toch. Komende week voor de Pasen denk ik niet..dan hebben we wat extra's, de Paasbrunch.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik merk net als iedereen dat de prijzen echt zo langzamerhand steeds meer stijgen. Casinobrood C1000 van 0,92 naar 1,35. Ik haal nu voor kindlief de euroshopper van de AH 0,89 cent. En zo probeer ik zolang het kan naar alternatieven te zoeken. Maar het houdt een keer op....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De prijzen stijgen. Ik pak vaak spullen van de onderste schap. Die zijn het goedkoopst. En geen vier soorten hagelslag meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb ook ontdekt dat de merkloze opzettandenborstels ook gewoon op mijn Braun tandenborstel passen. Dat scheelt flink.

    Verder probeer ik gewoon maar zo zuinig mogelijk te leven, en gebruik te maken van wat in de aanbieding is.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts